Thursday, January 27, 2011

‎26.01.2011~~~HADIAH PALING BERMAKNA BUAT KU.....

apabila kita mencari sesuatu yang kita tidak pasti....
seperti teraba2 di dalam kegelapan....
punya mata tapi hati buta.....
punya hati tapi rasa mati.....
melihat kan mak bertarung nyawa melahirkan adik terakhir ku....
aku x mampu membendung air mata....
yang mampu cuma bermunajat pada yang MAHA ESA...
mohon dipermudahkan lah segalanya....
doa ku , doa abah ku...
dan doa semua yang menyayangi mak....
termakbul.....
terasa lega bebanan di dada.....
mak tersayang selamat melahirkan adik lelaki ku petang semalam dengan operation....
cuma kedua2nya masih dalam unit rawatan rapi.....
YA ALLAH...
aku bermohon pada MU....
pelihara lah mak dan adik ku.....
26.01.2011 menyimpan seribu satu cerita.....
yang xkan luput dari ingatan ku.....
for my mum, ROSMINA BINTI ABD HAMID....
akak kini sedar betapa bodoh nya akak....
akak buta selama ni.....
walau bagaimana pun,mak tetap mak akak....
terima kasih sbb sedar kan akak....
terima kasih atas hadiah mak paling berharga.....
insyaALLAH....
akak akan cuba sebaik mungkin....
demi mak dan keluarga kita.....
doa kan akak ye mak....
MAK....
TERIMA KASIH LAGI SEKALI BUAT HADIAH HARI LAHIR AKAK.....
YANG SANGAT BERMAKNA.....
I LOVE U MAK...
 
BONDA TERSAYANG DAN AYAHANDA TERCINTA.....

Tuesday, January 25, 2011

kenapa AKU saje yang merasa???

aku penat hidup begini....
ada bagaikan tiada....
bila tiada dikata2 kan pula...
apa lagi aku harus buat untuk memuaskan hati yang tertentu??
aku nih manusia biasa ....
dilahirkan dengan telinga yang tajam...
setiap hari menangkap cacian dan perli yang x berkesudahan....
bukan aku minta di lahirkan dalam diri nih....
aku x penah minta....
aku x penah minta lebih...
hanya yang aku mahu....
terima aku seadanya....kekurangan ku....
mengapa harus di beza2 kan...
aku x mampu lagi nak menanggung....
di luah atau di telan....kedua2 aku yang tanggung .....
YA ALLAH....aku perlukan HIDAYAH MU ....
tunjuk kan aku jalan MU ya ALLAH...
jalan yang bisa buat aku tenang....
jalan yang bisa memuaskan hati mereka.....
aku sahaja yang merasa.....hurmmm....PENAT.....

Saturday, January 22, 2011

MenganTUK!!

aiyakk.....
mengantuk nyer...
nak buat ape nih ek?
da membina bandar da tadi dalam facebook (cityville)
tapi tenet lak wat hal...
nak buat ape lagi nih...
adess...
bosan sangat...
nih kalo di sorongkan bantal...
memang sah aku akan tido sampai malam nih....
huhuhuhu...
arghhhhh.....
help...help.....
mengantuk di opis.....
hurmmm......

Sunday, January 16, 2011

Ke ManA HaLa TuJu AkU SeLePaS Ini???

mencari makna diri...
kekadang rasa cam x diperlukan...
macam x di endahkan....
apa harus aku lakukan lagi....
menyesali apa yang sudah terjadi...
tidak cukup untuk memperbetulkan keadaan...
KE MANA HALA TUJU AKU SELEPAS INI???
aku sendiri x pasti...
terasa melayang-layang seperti kaki tidak berpijak di bumi.....
kepala terasa berat...
apa makna nyer ini?
harus aku bertahan atau harus aku lari jauh dari semua ini...
aku lemah...
tersangat lemah...
luaran ku nampak teguh...
namun aku punya kekurangan...
semoga aku lebih tabah ...
supaya aku mampu harungi...
walau apa jua yang bakal mendatang....
YA ALLAH...
tunjuk kan lah aku jalan keredhaan MU...
semoga aku mampu kotakan janji-janji ku....
aku bermohon pada MU....
 insya'ALLAH.....
aku akan cuba sedaya mampu ku....


AfTeR MiDNiGhT bY YuNa

After midnight I shall kidnap you from the world
And I'll keep you in my room
Hush now my love and hold my hand
After midnight I shall take you to a place
Where no one else should know of
Hush now my love and hold my hand

You are exactly where you supposed to be
And if they come for you
They would have to find me

Stay
Keep me awake
Keep me amazed
Only for today
Keep me dazed
My love is yours only

After midnight
I shall stay awake
And if you chose to close your eyes now
Hush now my love
I'll watch you sleep

You are exactly where you supposed to be
And if they come for you
They would have to find me

Stay
Keep me awake
Keep me amazed
Only for today
Keep me dazed
My love is yours only

Stay
Keep me awake
Keep me amazed
Only for today
Keep me dazed
My love is yours only

all of sudden i accidentally like this girl...keep it up YUNA....

Saturday, January 8, 2011

SepEtanG Di MaRRyBroWN RaUb...

berjalan2....
dengan bonda tersayang....
n adik ku , diana...tetiba perut lapar.....
singgah la kat MB raub....
makin maju da RAUB skunk nih....
aku bangga jadi anak raub...
sedikit sisipan gambar kenangan.....









Wednesday, January 5, 2011

Aku.......

thIs Is Me...MiszNia...

ASSALAMMUALAIKUM & SELAMAT SEJAHTERA....
hehehehe.....formal giler....
so...
aku x penah bercerita dalam blog ni...
yang aku slalu buat adalah...
share lagu n lirik je...
so pada sesiapa yang terlihat, tertengok, terkerlih pada blog yang x seberapa ni...
lau nak kenal sape aku...
leh add aku kat FACEBOOK....
http://www.facebook.com/home.php#!/miszniania 
aku sangat simple orang nyer....
gemuk....(lau bahasa halus nyer...CHUBBY)
friendly...(depends la pada keadaan, kalau orang tuh cam *@#! je, jgn harap la...)
minat komputer....(memang antoo komputer laa...)
anak sulung...(dari 9 adik beradik....n awaiting adik yang ke sepuluh..)
tegas/garang tapi baik...(hahaha)
yang paling penting ttg aku...
aku nih sangat mudah orang nye....
berterus terang.....
x suka menipu dan ditipu...
paling teruk adalah..
aku nih penDENDAM...(huhuhu....nih mmg sikap aku...)
so guys....
selamat datang ke blog aku....
selamat berkenalan...
selamat membaca...
selamat mengomen....
selamat semua lah...senang cite.....
have a pleasant reading k....

Monday, January 3, 2011

Copyright© All Rights Reserved mmisznia.blogspot.com