Friday, September 30, 2011

Sengsara Awie.......(part 3)

ASSALAMUALAIKUM....
hurmmm...lama aku x usik blog nih.....
agak2 blog nih majuk x dengan aku? huhuhuhuhu
i'm busy with my work and also family matters....
part of it, menguruskan hal2 awie....
hurmmm.....ini antara gambar sebelum dan selepas operation ketiga awie semalam.....

before operation.....masa ni, air bisa asyik keluar je....

before operation.....kena guna bantuan pernafasan...



besi yang di bubuh kat luar peha awie.....


sekarang kaki awie da macam robocop da....

darah kotor meleleh2 keluar.....

close-up

p/s: semoga dalam 2, 3 ari nih, awie leh keluar.....kesian sangat da tengok dier kat sana lama2.....rindu sangat dier pada syaakiriin......=(

Saturday, September 10, 2011

in A bLInk of EYE.....everythings change....

Assalamualaikum.....
hari ini aku nak bercerita tentang life aku, tempat kerja aku dan apa saja yang terlintas kat benak aku malam nih....

Alhamdullillah....dah setahun 6 bulan aku kerja kat cini...
title gah giler....sebagai penolong pengurus....
tapi sebenar nya, biasa je bg aku....
kerja opis yg sangat mudah tapi banyak cabaran....
cabaran yang datang daripada banyak sumber....
kadang2 dengan komuniti setempat.....
kadang2 dengan company....
kadang2 dengan pihak berwajib iaitu pihak S dan T....
hurmmm...tapi walau camne pun, aku bersyukur....
kerja di kampung sendiri.....
mula2 aku pk agak susah jugak nak adaptasikan diri dengan kerja ni...
nasib baik pengalaman kerja lama aku banyak memberi bantuan....
pengalaman yang aku ada....daripada masa belajar, sampai lah kepada kerja lama aku...
aku curah kan kat cini....apa yang mampu aku lakukan, aku buat....
apa yang tidak, aku tangguhkan dlu....
nasib aku baik, dapat kawan sekerja a.k.a pengurus yang sekepala dengan aku....

SHIMA NASKHIRAH nama nyer...
aku hormat dier sebagai seorang kakak bagi aku...sbb aku xder kakak...huhuhuhu
dulu mula-mula agak kekok jugak.....
sebab aku jarang bercakap dengan kak Shima masa skola rendah or menengah dulu....
pergi sekolah memang naik satu bas....
tunggu bus pun di station bus yang sama....tapi x bertegur sangat....hehehe
sebab aku sangat2 pendiam orang nyer masa skola dlu....
bila dah kerja sama2 nih, baru la aku tahu....
kak Shima anggap aku nih budak "SKEMA" , meaning bagi dier dak nerd and pandai.....
hahahaha....lawak aku rasa bila dapat tahu....
aku dulu memang kalau dengan orang aku tak biasa, aku xkan tegur sangat....
setakat "hai hai , bye bye..." ader la....
ader jugak yang label aku sombong.....sebenar nya tak...
cuma aku tak reti nak bergaul dengan orang sangat....
nak berkawan rapat dengan orang lain pun, serik...
sebab penah di kenakan kaw2 dengan ex BFF masa skola dlu....
so, jadilah aku budak perempuan yang susah nak berkawan dengan orang lain....

aku mula berubah bila aku melanjutkan pelajaran di sebuah kolej swasta di Kuantan....
masa tuh aku mula kenal ragam sebenar dunia luar......
aku belajar sesuaikan diri....
alhamdullillah....
kawan2 yang aku perolehi kat sana pun tidak mengecewakan.....except 1....(aku malas nk cite bab dier nih..)
BFF aku semasa kolej hingga kini, iaitu TANYA dan AZLIN EMIZA, memang tak kan aku lupa kan sampai bila2 pun.....
dari aku mula belajar tahun 2005 sampai la ke tahun 2008.....banyak perubahan aku....
ada yang baik....ada yang tidak...
macam2 kenangan manis dan pahit aku lalui...
kalau aku nak karang kan kat cini, sampai bertemu 10 kali aidilfitri pun tak kan habis nyer...
satu ayat aku boleh gambarkan....
"3 tahun di Kuantan, merupakan satu fasa metamorfosis hidup aku..."

habis jer praktikal kat JBPM Bukit Ubi, Kuantan, aku duk umah kejap je...dalam sebulan camtuh...
pastu aku terus cari kerja...
rezeki aku sudah di takdirkan di FRASER'S HILL, PAHANG....
aku mula bekerja sebagai PENYAMBUT TETAMU di bahagian Front Office...
sememang nyer, setakat ini....itulah pekerjaan yang paling aku gemari....
bertemu dengan orang dari seluruh malaysia......
walau pun gaji ciput....
walau pun kurang best service charge nyer, but aku happy....
sbb keje tuh mengubah diri aku sepenuh nya....
aku lebih yakin dengan diri sendri....
lebih lantang bersuara....
namun x lama....
kejap je keje tuh....
sebab aku di tukarkan ke bahagian akaun....
a.k.a gaji naik n pangkat naik.....
keje pun naik lebih sikit....
mungkin kelebihan aku , management nampak...
so aku sentiasa di naik kan dari segi ape pun....
x lama lepas tu, aku di tukarkan lagi ke bahagian sumber manusia.....
pun sama jugak......

a.k.a gaji naik lagi n pangkat naik lagi.....
keje pun naik lebih banyak....
macam2 pengalaman keje dan kehidupan aku dapat masa bekerja di sana.....
namun, mungkin rezeki aku memang di PJK FELDA LEMBAH KLAU....
sebab sekarang ni aku masih lagi bertapak di sini....
ALHAMDULLILLAH.....
cukup la bebelan aku ni.....tangan da mula sakit balik....
lain kali aku sambung lagik ......
wasalam....

p/s: actually entry nih aku karang malam awie eksiden.....tapi x sempat nak publish.....sbb kelam kabut.....hari ni baru aku berkesempatan untuk publish kan....=P lagi sorang aku lupa nak selitkan...huhuhuhu...jahat betul aku.....NORAZALINA BINTI CHE LAH....my all time BFF......love u dear....thanks for being a very good friend of mine....

Monday, September 5, 2011

SkysCrapper by Demi Lovato


Skies are crying, I am watching
Catching tear drops in my hands
Only silence, as it's ending
Like we never had a chance

Do you have to make me feel like
There's nothing left of me?

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper
Like a skyscraper

As the smoke clears, I awaken
and untangle you from me
Would it make you, feel better
to watch me while I bleed?

All my windows still are broken
But I'm standing on my feet

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper
Like a skyscraper

Go run, run, run
I'm gonna stay right here, watch you disappear
Yea--ohh
Go run, run, run
Yeah, it's a long way down
But I am closer to the clouds up here

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Ohh Ohhhh!
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper
Like a skyscraper

(Like a skyscraper)

Like a skyscraper
Like a skyscraper 

Friday, September 2, 2011

"orang rindu kat mak" .... kata AWIE.....


Assalamualaikum....

01hb september 2011- jam 9.00 malam....
aku on kan lappy aku...niat di ati nak online sebelum tidur....
Stretcher yang aku pasang kan sebelah katil awie, adalah tempat tidur ku sampai ari ahad nanti....

“akak.....nak tengok gambar syaakiriin....” kata awie....

Aku pun, bukak la gambar aidilfitri 2011 yang sempat aku rakamkan pada hari raya pertama sebelum datang bertapa di hospital ini....
Aku wat slideshow je semua gambar itu....

Tiba-tiba.....
Aku dengar.....
Sob....sob....sob.....
Awie menangis....

“laa.....nape nangis nyer?”

“orang xder bergambar raya kali nih.....”

“xpe...raya tahun depan kan ade....” ujarku sambil menenangkan awie...

“ntah sempat ntah tidak raya tahun depan....”

“ ishhh......jangan nak ngarut.....luka hang di kaki....jauh dari perut.....insyaAllah.....banyak2 berdoa.....”

“orang rindu kat mak, kak.....”

“hurmmm......”

Aku pun mesej mak aku....suh online.....YM.....webcam je....senang kisah....
Berebut2 adik2 aku kat sana untuk bercakap dengan abang diorang....
Bila dah webcam, bukan setakat mak.....syaakiriin pun masuk sekali....
Moga terubat rindu awie pada rumah dan keluarga....
Itu je yang mampu akak buat untuk awie wat masa nih....
Nak bawak awie balik, x boleh.....selagi belum sembuh sepenuh nya....
Kata doktor, minggu depan kaki dan tangan awie akan dibedah sekali lagi...
Semoga segalanya dipermudahkan oleh-NYA.......
Amin......

webcam yang menghilangkan kerinduan awie kat umah n keluarga....


p/s: aku pun sebak jugak tengok awie nangis tadi....sbb aku tau ape rasa nyer beraya tanpa keluarga di sisi.....penah melalui nya dlu.....


Thursday, September 1, 2011

After a few days.......

selepas operation....luka di jahit.....kata nya nanti bila nak masuk kan besi baru bukak semula.....

close-up...

telah kering luka nye, tapi....kata adik, sakit nya tulang bagai di ketuk2....

adik kata nyilu.......aku yang tengok pun da rasa nyilu nyer.....apetah lagi dier....

tumit yang menanah.....


p/s: post nih aku buat masa duk kebosanan.......duk sebelah awie.......
Copyright© All Rights Reserved mmisznia.blogspot.com