Tuesday, March 27, 2012

Statistic http://mmisznia.blogspot.com

Assalamualaikkum.....
tergerak hati aku ari nih nak menjenguk2 statistik blog aku ni....
hehehehe.....rupanya ramai jugak jenguk blog kecil aku ni....
thanks guys....
walau content tak berapa nak banyak, ader jugak orang nak baca....
hehehee....
cini aku share kan stats yang aku dapat.....

terkesima sekejap....hahaha....ader lak viewers dari luar negara....
paham ke korang dengan bahasa tunggang langgang aku ni....
by the way, thanks for viewing my little blog....=)

ternyata, ramai kawan2 FB aku yang jenguk blog ni...hehehe....=)

ogos 2011 - peak time tuh....korang tengok ape masa tuh? hehehe

yang ni pun di kira dalam stats.....=)

memang post paling popular tuh, post paling penuh perasaan daripada aku...=)

kalau guna chrome memang laju pun.....da jarang da aku guna browser lain....

semua kata carian pelik2 belaka.....hehhe.....nasib baik xde key words yg 18sx....kuikuikui



p/s: blog ni dah jadi satu ruang bagi aku suarakan idea, pendapat, perasaan aku.......thanks to all , who visiting my little blog....i really appreciate that...=P

Monday, March 26, 2012

BuBuR ..

Assalamualaikum....
di kala petang yang tak berapa nak cerah, tak berapa nak mendung.....
di kala kerja-kerja masih minima....
sangat rajin aku ingin mencoret dalam blog kecil ku ini....
petang-petang camni dapat minum petang dengan bubur kan best....
huhuhuhu....
saje je nak share dengan korang bubur-bubur kegemaran aku....
jom ....check it out....(saje nak bagi terliur) ....ahaksss.....
1. bubur jagung + sagu .....
perghhh....meleleh air liur walau pun cuma tengok gambar je....

2. bubur pulut hitam ...
ni kalau dapat makan, isi pulak ais...memang terbaeekk laa...

3. bubur kacang hijau ...
pun sedap.....ishhh...lapar pulak aku....huhuhuhu


4. bubur durian...
yang nih ikut musim.....tapi bila tiba masa nya, perghhh.....
pening bau durian je....ni kalau kena dengan roti, memang best la...

5. bubur caca....
yang nih seingat aku, paling sedap aku makan, yang arwah
atuk aku buat kan.....memori sangat...=(
 itu lah antara koleksi bubur yang aku paling minati......dah tak mampu bercerita dah...
rasa lapar mula menyerang.....

p/s: nape la xde org jual bubur kat Lembah Klau ni? aiyakkk......kempunan.....

Mereka Yang Suka Makan Gaji Buta !!

Assalamualaikum.....
nasib baik ada blog aku ni...
leh jugak aku luahkan amarah aku....
ape masalah diorang aku tak tahu la....
dulu masa kaki asnawi pasang besi macam arial tv tuh...
korang buat sambil lewa jugak....
dressing supposed everyday....
tapi, korang leh datang bila2 sesuka hati korang nak datang.....
SERIOUSLY, MEMANG MAKAN GAJI BUTA!!!
kalau macam ni sikap korang, hancur masa depan adik aku.....
dia muda lagi, nak berjalan kembali....
tengok la macam kelmarin dan semalam, boleh pulak korang langsung tak datang langsung untuk cuci luka kaki adik aku....
bila aku bawak adik aku ke hospital , doktor pun marah kan korang....
rupanya memang banyak da aduan yang diterima oleh pihak hospital mengenai korang ni.....
aku di beritahu oleh doktor itu,aku harus buat aduan pada PEJABAT KESIHATAN DAERAH.....
so, siap la korang...nanti kan aje....
ape aku akan buat....
jangan jolok sarang tebuan....
bila aku cakap baik2, korang buat sambil lewa.....
jangan pandang kami sebelah mata....
aku sangat sayang dengan adik-adik aku....
don't mess up....
ini antara pic adik aku yang sempat aku snap....
menanti di rawat .....masih dalam kesakitan.....

part ini memerlukan dressing setiap hari, at least sekali sehari....

termenung jauh mengenang kan nasib diri....
aku tak sampai hati bila tengok kan pagi2 adik aku dah meraung kesakitan....
sakit yang hanya dia yang tanggung....
si mangkuk ayun tu memang bongok!!

p/s: better watch out!!

Bumbung Dibocorkan nyer ee pun oleh Bebudak main Bola.....

Assalamualaikum.....
sunyi PJK ari ni....
kul 12.30 tengah hari baru ada user datang....
al kisah nya....
beberapa hari lepas ( menurut Kak Shima) ...
bebudak main bola, tendang bola diorang sampai kena atap PJK....
aisshhhh.....geram lak aku....
besar lak tuh lubang atap tuh.....
kat bawah ni gambar nya....
besar kan? 

akibat daripada itu, pepagi ni...
bila aku masuk kerja, kena mop lantai dan lap pc yang terkena air hujan....
malam tadi hujan boleh tahan la...
pc yang aku terpaksa lap rapi2 n jemur.....belum test on lagi....
jap lagi  nak test.....hopefully elok la....
ishh...tak pasal2 pc ni kena sun bath....
aku terpaksa panggil orang kampung aku untuk repair atap....
temporarily, kata abg keri (org yang bela atap) boleh letak atap lama sebagai ganti....
baik betul hati mereka, bantu aku tanpa bayaran untuk hari ini....
bahaya tuh panjat atap bagai....
thanks a lot to abg keri and the gang...=) 
aku sempat jugak snap gambar bahan bukti.....
antara bahan bukti yang ada..... =)
kos ni semua JKKK kampung aku yang akan tanggung....
abg keri ckp, kena gtau JKKK suh beli :
  1. atap jenis marlex( 1st time aku dengar ) yang panjang nya 9 kaki
  2. paku atap
so, misi lepas ni, nak call encik JKKK untuk bayar semua ini.....
hehehehe

p/s: kalau aku minta pagarkan PJK agak nya, JKKK nak sponsor x? hehehe


Saturday, March 24, 2012

Handphone ku - DARI DULU SAMPAI SEKARANG...

Assalamualaikum....
di kala petang sabtu yang kekurangan beban kerja untuk di lakukan....
aku mula la nak membebel kat blog kesayangan aku ni....
aku nak bercerita mengenai revolusi handphone yang berlaku atas diri aku sejak zaman aku belajar lagi....
aku mula guna handphone masa umur 18 tahun....
masa tuh aku ingat lagi, masa mula-mula aku pergi belajar...
aku seorang je yang tak pakai handphone....
tak ada istilah MALU pun pada aku masa tuh....
sebab aku tahu keluarga aku tak mampu....
sebab aku pun bukan kisah sangat....
telefon awam banyak masa tuh....
aku pakai ring ring kad je kalau nak kol atuk aku, or mak abah aku....
lebih kurang awal semester 2, aku dapat loan MARA...
aku call mak aku(still guna public phone) ...
mak aku cakap " kak, hang beli la telefon dengan duit tuh, senang nak hubungi...."
masa tuh baru aku beli.....
handphone yang masa tuh aku beli 2nd hand je....nokia 3310....
nokia 3310
handphone 1st .... beli 2nd hand je...

2nd hand pun, RM140.00 jugak harga nya.....
dan no pertama aku beli 017-9131810( da block da no ni, sebab aku pakai bill...hahaha)
cukup setakat boleh call dan sms....
itu permulaan cerita aje....lepas ni aku share turutan handphone-handphone yang aku pernah pakai jela yer....

motorola l6 (baru)
handphone kedua...(beli pakai duit hasil titik peluh sendiri)
e71 look alike phonem (baru)
handphone ke-3 .... x mampu nak beli yang ori....china set je...huhuhu
nokia 6288 (baru)
handphone ke-4 .. ex boy belikan.....bila aku dump dia, aku return sekali phone ni kat dia....

sony ericson Z770
handphone ke-5 ... beli second je, tapi sayang lebih phone ni....best giler...

nokia e75
handphone ke-6 .... sayang sangat2....beli guna gaji sendiri....masih ada smpai sekarang..

iphone 3gs (32gb)
handphone ke-7 .... sekarang ngah pakai la.....
cukup dah kot setakat tuh....tak tau la lepas ni nak tukar handphone lagi ke tak....
tengok kalau-kalau ader yang berkenan di hati.....
itu aje untuk entri kali ni.....
adios guys....=)

p/s: dulu handphone besar, tebal....makin lama makin nipis , tapi tetap lebar...agak2 ade tak lepas ni phone yang sumbat aje dalam telinga...kecik je...hahahhaa...

Keesamus - young YOUTUBE singer from Thailand

Assalamualaikum....
bekerja seorang diri memang sangat membosankan....
so, hari ni, aku penuhi jadual harian ku dengan bermain games online ....
dan melayan youtube...
tetiba aku terjumpa video-video budak thai ni...
KEESAMUS nama dia...
ni la dia....comel kan?

aku suka tone suara dia...
so aku rasa, boleh lah kot aku nak publish kan dia ni dalam blog kecil aku ni...
hehehe
antara video-video dia cover lagu malaysia.....(best tau)

bukan ku tak sudi (original singer - IKLIM) 


carta hati ( original singer - NAJWA LATIF)


kosong (original singer - NAJWA LATIF)


ombak rindu (original singer - ADIRA / HAFIZ)

:. nak lagi?? korang cari la ek kat youtube.....yang pastinya...budak ni memang sedap suara nyer.....happy listening guys....

p/s: agak2 kalau aku yang buat cover, ader orang nak dengar ke? hahhahaha

Friday, March 23, 2012

Tidak MUDAH...



Tidak MUDAH...Tapi Akan Terasa INDAH


Tidak MUDAH tersenyum ketika hati menangis dan terhiris....
Tapi akan terasa INDAH ketika kita menyedari itu adalah sebahagian dari kasih Ilahi....
Agar Allah memindahkan kebaikan-kebaikan orang yang menyakiti kita.....

Tidak MUDAH bangkit dalam keadaan terpuruk....
Tapi akan terasa INDAH ketika kita menyedari.....
Bahawa Allah sedang menyapa dengan cinta-Nya....
Agar kita tumbuh besar dan kuat.....

Tidak MUDAH memberi ketika diri sendiri dalam kekurangan....
Tapi akan terasa INDAH ketika kita dapat membahagiakan orang lain.....
Bukan membahagiakan diri sendiri....

Tidak MUDAH memaafkan ketika kita dibenci dan di hina.....
Tapi akan terasa INDAH kalau itu adalah sebahagian dari penyucian diri...
Dan ikhlas hanya mengharap redha Ilahi.....

Tidak MUDAH melupakan kegagalan ketika kita masih berkubang didalamnya.....
Tapi akan terasa INDAH ketika menyedari itu adalah awal dari kejayaan kita.....

Tidak MUDAH melupakan masa lalu yang menyakitkan.....
Tapi akan terasa INDAH ketika menyedari itulah jalan yang harus ditempuh.....
Untuk mengawali kebahagiaan yang akan diberikan Allah sebagai penggantinya......

Tidak MUDAH menghilangkan duka kerana kehilangan.....
Tapi akan terasa INDAH ketika menyedari...
Bahawa Tuhan telah meminjamkan kepada kita beberapa saat.....

Tidak MUDAH menghadapi penderitaan dan cubaan yang terus mendera.....
Tapi akan terasa INDAH ketika menumbuhkan kesabaran dan rasa syukur.....
Dan menyedari itu adalah sebahagian dari cara Allah menyayangi hambaNya...
Seperti Allah menyayangi para Nabi dan Rasul-Nya.....

p/s: terbaca di laman FB seseorang....sangat tertarik dengan keindahan bait kata-katanya......
makna yang sangat mendalam.....di harap perkongsian ini, sama-sama menambahkan ilmu kita semua.....selamat membaca.....

Wednesday, March 21, 2012

Penculikkan Diri Sendiri???

Assalamualaikum.....
mungkin tajuk entri kali ini berlainan dengan apa yang biasa aku bebelkan dalam blog kesayangan ku ini....
tapi aku memang sangat-sangat marah dengan budak ini.....
di bawah gambar yang boleh menerangkan permulaan kisah budak 15 tahun ini....
"nur fatihah (15 tahun) di laporkan di culik"
masa aku baca paper ni, aku memang tumpang simpati dengan mak budak ni....
ye lah kan, sekarang ni banyak sangat kes penculikan yang berakhir dengan tragedi....
sebelum ni kes arwah adik DIRANG......memang betul-betul kesian.....
tapi dengan adik FATIHAH ni, aku rasa kalau dia ada depan mata aku...
da lama aku sekeh-sekeh.....
buat main-main dengan perasaan mak bapak.....
adik menangis-nangis bila kenang balik saat dia kena 'culik'....
tapi......
rupanya , kau rancang penculikkan ko sendiri??
semata-mata nak bersama dengan pak we cabuk kau??
aishhh......aku lak menyirap darah.....
mana akal kau dik? 
ke akal kau menggatal sangat?
saat ni, memang aku betul-betul kasihan dengan mak bapak kau dik......
menanggung malu atas perbuatan kau....

ini berita yang aku baca dalam berita harian......

"  KUANTAN: Gadis yang dikatakan diculik ketika keluar membeli kad tambah nilai prabayar Ahad lalu, Siti Nur Fatihah Mahadi, 15, akhirnya mengaku bahawa dia sebenarnya tidak diculik.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Senior Asisten Komisioner T Narenasagaran, berkata gadis itu juga mengaku bahawa dia dengan rela hati melarikan diri untuk tinggal di rumah teman lelakinya yang berumur 26 tahun disebabkan tekanan emosi yang dialami.
"Laporan yang dibuat kepada polis dengan mendakwa gadis itu diculik adalah tidak benar kerana dia mengaku dia tidak diculik tetapi melarikan diri dari rumah kerana tekanan perasaan," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata Siti Nur Fatihah ditemui di rumah teman lelakinya di Kampung Merchong dekat Pekan petang semalam, selepas dikatakan diculik dua lelaki dan seorang wanita semasa bersama adik lelaki dan sepupunya membeli kad tambah nilai prabayar di Taman Tas di sini, Ahad lalu.

Narenasagaran berkata remaja itu sendiri yang menghubungi kedua-dua lelaki dan wanita berkenaan supaya menghantarnya ke rumah teman lelakinya pada hari dia dilapor hilang oleh keluarganya.

Beliau berkata Siti Nur Fatihah kini dihantar ke Rumah Perlindungan Kanak-kanak Sultanah Fatimah di sini untuk kaunseling dan penjagaan kerana dia tidak mahu pulang ke rumah serta merayu tidak mahu menemui sesiapa.

"Kes ini telah selesai dan kami menegaskan bahawa ini bukan kes culik. Mangsa keluar rumah secara sukarela dan tiada unsur paksaan atau kekerasan oleh mana-mana pihak dalam kes ini.
"Mangsa keluar rumah dengan tujuan hendak menenangkan fikiran dan mahu tinggal sementara dengan keluarga teman lelakinya," katanya.

Ditanya mengenai dua lelaki dan seorang wanita berumur lingkungan 20-an yang sebelum ini dikatakan melarikan gadis itu, Narenasagaran berkata mereka tidak ditahan tetapi akan dipanggil semula untuk memberi keterangan berhubung kes itu.

"Mereka tidak melakukan penculikan tetapi polis akan panggil semula kedua-dua lelaki dan wanita itu untuk diambil keterangan," katanya. - BERNAMA "

p/s: maaf la kalau ada yang kurang senang bila membaca entri aku kali ini.....aku cuma meluahkan apa yang aku rasa.....

Tuesday, March 20, 2012

Kosong By Najwa Latif






Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong...kosong

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong...kosong

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Kosong...kosong

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong .. kosong 

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong...kosong

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong...kosong

p/s: terbuai perasaan aku dengar lagu ni ....apakah?

"dari suami untuk isteri ..."



Untuk isteri tersayang ............
1) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”.
2) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”
3) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”.
4) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”.
5) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”.
6) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”.
7) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”. (Hadis Riwayat Tarmizi)
8) “Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yng difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”.
Dan ingatlah wahai wanita, semua itu terangkum di dalam suatu perkataan iaitu "TAAT"...

p/s: terjumpa artikel ini....dan terdetik di hati..... untuk share kan dalam blog kecil ku ini....

Wednesday, March 14, 2012

JOHN CARTER (3D) ==>> berbaloi-baloi.....

Assalamualaikum....
aku nak jadi tukang karut tentang filem lak dalam entri kali ni...
hehehe....
nak baca, baca aje....
nak kritik ke, puji ke, sila komen di bawah entri ini....
setelah sekian lama nya aku x tengok wayang, ari ni aku jejak balik ke panggung wayang....
cite yang aku pilih..., macam tajuk entri ni la....
JOHN CARTER ( 3D ) 

(untuk sape yang xtau, ni promo dia....) 

(trailer)

best woooo cite dia.....
nak pulak aku beli tiket yang 3D nyer.....
memang ummppphhh abis la.....

aku suka plot cite nya....
aku malas nak bebel panjang2....
korang nak tau, kena la tengok.....
by the way, aku memang bagi 5 bintang kat JOHN CARTER....
and **thumbs up** pada DISNEY, sebab aku x penah kecewa tengok movie dia....

p/s: aku jatuh hati ngan taylor kitsch....huhuhuhu






kartun dan aku.....part II

assalamualaikum....(actually entri ini di buat pada tarikh 12/3/2012, tapi lambat publish)
selamat pagi Isnin...
hari ni aku mengajar di MUDA BESTARI CENTRE, Dong.....
sekarang ni semua student aku tengah buat latihan, so aku ada la masa sikit untuk buat entri ni....
hehehe....jahat kan?
sambungan untuk entri semalam.....
antara kartun-kartun yang aku minat tonton :

JACKIE CHAN ADVENTURES - kartun ni memang sangat sempoi.... lawak bersahaja daripada pak cik dia....memang aku x leh lupa....watak Jane yang sangat nakal......aishh.....nk tonton lagik la jap lagi kat youtube....hehehhehe

"one more thing...."
TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES - ninja2 penyu yang sangat kiut.....high class taste tuh tau.....makan pizza je....yang paling kelakar, paling best, tok guru diorang seekor tikus yg handal....hehehhee......aku sayang penyu2 ni......
semua kiut.....<3 
SAMURAI X - kenshin himura yang sangat bergaya bagi aku.....huhuhu.....comel betul bila beliau ketawa.....
algojo battohsai.....
FLAME OF RECCA - recca yang sangat menjaga puteri kesayangan nya....macam2 pertempuran kuasa dia kena harung semata2 nak selamat kan puteri....aishhh......ni pun sama, komik aku baca, cite aku tengok....hehehe....
beliau ader 8 naga api semuanya.....

p/s : adess...banyak lagi nih...to be continued lagi lah yer....=)


Sunday, March 11, 2012

kartun dan aku.....

assalamualaikum....
entri kali ni aku nak bercerita tentang minat aku....
minat yang sangat sebati dengan diri aku....
ramai yang cakap, (especially, mak aku) aku ni macam budak2...
hehehe....x kisah langsung....
sebab hanya minat ini la yang boleh menceriakan aku....
KARTUN....
x kisah kartun ape, janji lawak, n boleh buat aku ketawa berdekah2....
selain tu, kartun yang jenis ada penceritaan menarik juga aku x ketinggalan nk tengok.....
di bawah ini antara kartun-kartun yang aku memang x leh miss tengok masa kecik2 dulu......

DRAGON BALL - mmg die hard fan aku ni......kecik2 dulu, smpai penah merajuk ngan mak aku, sbb mak x kasi tengok......hehehhee
komik pun aku baca habis walau pun da tengok kat tv cite ni....hehehe


SAILORMOON - jatuh hati dengan kehandsomeman putera momoru...hahaha.....klaka je kan bila ingat balik.....

"dengan kuasa bulan , akan menghukum mu...."   ahakss...

TOM & JERRY - yang ni memang terbaik......walau cuma kucing dengan tikus, tapi mampu buat aku ketawa berdekah-dekah....=)


dua-dua comel....=) 
JEM - ni cite kartun lama sangat2.....best tau....yang paling menarik, dia ada subang untuk tukar baju ikut suka hati dia .....sebenarnya hologram je.....tapi mmg best la....penah berangan nak jadi camtuh...hahhahaa


tiap-tiap cite dia ader lagu lain-lain.....=) 
POPEYE - makan bayam, leh jadi kuat? memang x masuk akal kan? tapi aku peduli ape....hahaha......best !!
"tuttt...tutt....i'm popeye, the sailorman...." 

OGGY & THE COCKROACHES - cian oggy asyik kena buli....dengan lipas lak tuh.....hahaha....tapi aku memang x kan pernah bosan tengok kartun ni....sbb episod sama pun, aku tengok 15ribu kali pun, aku masih tetap gelak..... korang pun patut cuba tengok tau....=P 
xde gambar jack lak dalam pic ni..
banyak lagi sebenar nya kartun yg aku nak senaraikan....tapi jari ni macam da penat nak menaip....so, entri ni akan ader sequence nanti k.....hehehe......tungguuuuu....to be continued.....









Bukan Cinta Monyet by Tilu

Cinta monyet (3x)


Kau rayu aku
Kau kata kamu 
Cinta
Ayat-ayat cinta 
Dari mulutmu
Menggoda
Sedikit pun oh kau
Tak kenal aku
Tapi mahu mahunya 
Kau rayu diriku...


Ku tak mahu...
Tak mahu tak mahu
Kusakit hati...


Ku tak bisa
Tak bisa tak bisa
Engkau bohongi...


Cintaku bukan... 
Cinta monyet lagi
Cinta cintaku...
Bukan cinta cintaan


Kau kata cinta...
Setinggi langit biru
Kau kata cintamu...
Lebih dari cintaku


Sedikit pun oh kau...
Tak kenal aku
Tapi mahu mahu nya
Kau rayu diriku...
Ku tak mahu...
Tak mahu tak mahu
Kusakit hati...


Ku tak bisa
Tak bisa tak bisa
Engkau bohongi...


Cintaku bukan... 
Cinta monyet lagi
Cinta cintaku...
Bukan cinta cintaan


Suka mestilah suka
Cinta mestilah cinta
Cintaku bukanlah
Cinta cintaan...


Cinta monyet uuu uuu
Cinta monyet uuu uuu


Ku tak mahu...
Tak mahu tak mahu
Kusakit hati...


Ku tak bisa
Tak bisa tak bisa
Engkau bohongi...


Cintaku bukan... 
Cinta monyet lagi
Cinta cintaku...
Bukan cinta cintaan

Tear Us Apart by Nadhira ft Ron E Jones

From the first time we met each other
I knew that we'd be together
I saw in your eyes
It's just a matter of time

Don't know if this feels like the real thing
Tell me what to do where do I begin
Don't know where to start
Should I let you in my heart

And all it took was one touch, one kiss
I've never felt love like this
I pray I wish we can have this forever

I told you from the very start
It's always gonna be about us
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

I knew that we would make it this far
No nothing's gonna tear us apart
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

Girl you know that now we're together
I won't leave your side forever
You know that i'm yours
Baby, you're my only girl in the world

Now I have no reason to be alone
Fell in love with you
You are now my home
I'll always be true
I see no one else but you

And all it took was one touch, one kiss
I've never felt love like this
I pray I wish we can have this forever

I told you from the very start
It's always gonna be about us
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

I knew that we would make it this far
No nothing's gonna tear us apart
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

Ain't nothing gonna tear us
Ain't nothing gonna tear us
Ain't nothing gonna tear us apart

Ain't nothing gonna tear us
Ain't nothing gonna tear us
Ain't nothing gonna tear us apart

And all it took was one touch, one kiss
I've never felt love like this
I pray I wish we can have this forever

I told you from the very start
It's always gonna be about us
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

I knew that we would make it this far
No nothing's gonna tear us apart
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

Sudah Cukup Sudah by Nirwana Band



Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu.
C/ Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisa
Cintaku kau balas dengan dusta
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja
Tlah berulangkali kucoba mengalah
ternyata sabarku tak berarti untukmu
Ulang
C/ 3x
Copyright© All Rights Reserved mmisznia.blogspot.com