Friday, November 18, 2011

Wednesday, November 2, 2011

Alhamdullilllah....

Assalamualaikum....
tajuk entri aku malam nih, "Alhamdullillah"...
tapi bukan lagu Maher Zain tuh tau...
nih tentang ape yang abah aku cakap....
nak tau??
baca kat bawah nih.....(di sebabkan aku malas nak taip, so aku copy paste kan aje dr FB aku...hehehehe....jangan marah.....nanti kena jual...)
this is my beloved ABAH....



aku: abah....akak masak lauk simple je malam nih.....akak masak ape yg ada dalam peti ....

abah: ok la tuh......kira ada jugak....kalau orang kat afrika tuh , makan belum tentu ada......kita kena bersyukur..

aku: akak bersyukur bah....tiap2 ari akak bersyukur....

huhuhuhuhu......abah aku mmg kurang bercakap....x macam aku yg chatterbox nih....tapi bila abah bercakap, mmg ada isi....love u abah....

menu makan malam ni..
*nasi putih
**ikan kembung goreng
***sambal terung 
**** air suam
***** berteman kicap manis cap kipas udang....(memang best) 

abah aku tambah 3 kali.....hehehhee.......alhamdullillah......abah, thanks sbb besar kan akak dengan ilmu dunia dan akhirat....insyaAllah....akak tak kan lupa ajaran abah......love u abah.....





Monday, October 31, 2011

Parachute by Cheryl Cole





I don't tell anyone about the way you hold my hand
I don't tell anyone about the things that we have planned
I won't tell anybody
Won't tell anybody
They want to push me down
They want to see you fall

Won't tell anybody how you turn my world around
I won't tell anyone how your voice is my favourite sound
Won't tell anybody
Won't tell anybody
They want to see us fall
They want to see us fall

I don't need a parachute
Baby, if I've got you
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down

I don't need a parachute
Baby, if I've got you 
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down

Don't believe the things you tell yourself so late night and
You are your own worst enemy
You'll never win the fight 
Just hold onto me
I'll hold onto you
It's you and me up against the world
It's you and me

I don't need a parachute
Baby, if I've got you
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down

I don't need a parachute
Baby, if I've got you 
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down

I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I'll fall into you

I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I'll fall into you

I don't need a parachute
Baby, if I've got you
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down

I don't need a parachute
Baby, if I've got you 
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down




p/s: wishing that i could have that "someone"



Friday, October 28, 2011

Monolog KU


menyusur hari tanpa teman di sisi......
namun, aku bersyukur....
masih punya keluarga yang bahagia...
walau kadang ada perselisihan faham.....

selongkar hari....
mencari makna diri.....
menanti pautan teman hidup.....
aku masih begini....

datang dan pergi ...
itu adat....
mungkin aku belum sedia...

maaf...
kau bukan pilihan ku....
masih belum terbuka hati ini ...
untuk bercinta lagi.....
maaf....

p/s: buat mu yang sudi bertanya tentang diri ini......maaf.....

Tuesday, October 25, 2011

Kerdil AKU...(purely from my heart)

Hati.....
Menangis lah dikau....
Jangan di peram...
Kesumat mendalam....
Hanya menghitam kan hati ku lagi.....
Istighfar kala syaitan menggoda.....

Mata.....
Lihat lah dengan bijak....
Bukan dengan nafsu....
Buka seluasnya dengan akal....
Alhamdullilah kerana aku mampu melihat.....

Telinga....
Bergaung bisikan ......
Terngiang bidasan kata.....
Masih mampukah aku bertahan....
Ku sedar di batas mana aku berdiri....
Menguatkan diri dengan menyebut nama-MU.....

Sesungguh nya.....
Aku bukan siapa-siapa....
Kerdil di bumi-MU Ya Allah....
SubhanAllah.....



With Ur Love by Cher Lloyd

Assalamualaikum....
this song really blow my mind.....
love it! enjoyed guys....



[Cher Lloyd]
Baby you the best 'cause you worked me out
I keep building walls up but you tear ‘em down
I’m fighting I don’t wanna like it but you know I like it
But you know I like it like it like it
Used to always think I was bullet proof
But you got an AK and you're blowing through
Explosive, you don’t even know it, I want you to know it
I want you to know it know it know it
All of them other boys can walk away
They ain’t even in the game
'Cause they know that you own it
You got this swag you got this attitude
Wanna hear you say my name
'Cause you got me

[Chorus]
Flying with your love, shining with your love, riding with your love
I feel like I’m on top of the world with your love
One hit with your love can’t quit with your love so sick but so what
I feel like I’m on top of the world with your love

[Cher Lloyd]
Everybody wants what I got with you
'Cause I’m standing on top with a killer view
Inspired feeling like a million, I’m one in a million
I’m one in a million million million
I ain’t even here I’m in outer space
Like I’m Venus your Mars in the Milky Way
It’s crazy, what you're doing to me, how you do it to me

How you do it to me to me to me

All of them other boys can walk away
They ain’t even in the game
'Cause they know that you own it
You got this swag you got this attitude
Wanna hear you say my name
'Cause you got me

[Chorus]
Flying with your love, shining with your love, riding with your love
I feel like I’m on top of the world with your love
One hit with your love can’t quit with your love so sick but so what
I feel like I’m on top of the world with your love

[Mike Posner]
You got it yeah yeah you got it
I could slow it down speed it up how you want it girl all night long
And I don’t even care if you sing my songs wrong
First date, first base; second date, second base;
Third date, you're looking at me funny, you got a hard shell but the middle’s so yummy

'Cause you got me flying baby I’m shining baby I’m riding with your love
One hit baby I can’t quit baby I’m so sick but so what
Flying baby I’m shining baby I’m riding with your love
One hit baby I can’t quit baby I’m so sick but so what
(I'm on top of the world)

[Chorus]
Flying with your love, shining with your love, riding with your love
I feel like I’m on top of the world with your love
One hit with your love can’t quit with your love so sick but so what
I feel like I’m on top of the world with your love

p/s: lallalalala.........I feel like I’m on top of the world with your love...lalalallaa

Sunday, October 23, 2011

The Reason by Hoobastank

Hatiku Milikmu by NERA

Assalamualaikum....
tujuan aku share lagu ni, sbb bila aku dengar lagu nih...
ade satu perasaan asing....aku pun x paham ape kebendanye tuh....
mungkin aku sangat2 rindukan dier.....
hurmmm....
long lost love....

so guys, enjoy the song...



Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu
Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Saturday, October 22, 2011

KEKEJAMAN HATI si pemandu van + 18 orang yang melihat????

Assalamualaikum....
hati aku memang terbakar sangat tengok video YUE YUE di langgar.....
ape nak jadi dengan dunia sekarang....
undang2 ape yang diorang amal kan ni?
memang langsung tak der perikemanusiaan langsung...
ehh!! Binatang pun ada perikebinatangan....
nih korang yang manusia nih, langsung x leh nak fikir secara rasional....
untuk sesape yang tak pernak tengok video tu, sila tonton  :

dan ini antara undang2 bangang yang di amalkan...

"Semenjak 17 Oktober , memang kecoh pasal video dimana seorang budak 2 tahun kena langgar dengan van dan lori tapi malangnya takde seorang pon yang peduli. Budak malang tu dah terbaring berlumuran darah tapi orang yang lalu lalang tu buat tak tau jer...

Video tersebut tersebar dgn cepat dan ramai yang marah dengan kejadian ni... Kejadian ini berlaku di China dan bukan di Malaysia.

HOT fm buat topik pasal ni...so citer nih memang hot lah
Sekarang admin nak cerita fakta sebenar dan boleh juga dikatakan peringatan pada korang yang nak pergi ke China. Kalau korang nak tau sekiranya jumpa or ternampak orang lain dalam kesusahan seperti seorang makcik terjatuh basikal, atau budak kecik dipukul or dibuli ataupun ko nampak seorang tua yang tibe2 diserang sakit jantung,

Sila jangan tolong..ASAL?

PERINGATAN. JANGAN TOLONG! Nak tau kenapa? Sebabnya bila korang tolong, orang itu dah menjadi tanggungjawab korang. Contohnya, kau nak tolong makcik yang jatuh basikal tu, katakan makcik tu patah kaki, maka korang yang kena tanggung sume kos perubatan die sbb korang yang tolong dia...

Ataupun korang akan disaman oleh anak makcik tu sbb korang lah penyebab mak die jatuh. Inilah faktanya di China. Nilai moral dah takde. Mereka akan pentingkan diri sendiri sebab kalau mereka tolong pun mungkin mereka yang akan tanggung akibatnya. Ini Serius, Cerita ini diceritakan dalam akhbar cina minggu lepas.
Dalam akhbar tersebut penulis memberitahu ada seorang askar menolong seorang tua yang terjatuh secara tiba-tiba.. Kerana prihatin takde org lain nak tolong maka askar ni pon naklah bantu tapi anak org tua ni nampak die pegang mak die so die tuduh askar ni yang tolak mak dia. So askar ni kena saman dan terpaksa menanggung kos perubatan org tua tersebut..
Akibatnya die kena buang kerja. Jadi kes budak yang kena langgar ni pun sama. Baik biarkan jek budak tu sbb kalau tolong and jadi pape yang lebih teruk kat budak tu, diorang yang kena tanggung.

Nak tahu tak apa yang pemandu van tu cakap pasal die langgar budak perempuan tu?

Mula-mulakan pemandu tersebut dah terlanggar budak tu and die berhenti kejap sebab perasan die langgar budak.

Masa tu budak tu berada di tgh2 antara tayar depan dan belakang. Die terfikir kalau budak tu mati,

die cuma perlu bayar denda lebih kurang RMB10,000- RMB20,000 je tapi kalau budak tu hidup diakena tanggung akibatnya seumur hidup so die teruskan langgar budak tu dengan harapan budak tuakan mati. Itulah undang2 di China yang mana kalau langgar mati lebih senang nak kira drpd langgarhidup. So sekarang pemandu van tu sangat berharap yang budak kecik ni akan mati..

Terukkan? Ini bukan tipu tau tapi seperti yang tertulis dalam paper cina hari ni...

Admin berbalas pesan nih "Jadinya kalau sampai di China" ingatlah !

JANGAN TOLONG kecuali family korang sendiri...

Semoga perkara ini takkan terjadi di Malaysia tercinta ini...

Kesimpulannya, di mana saja, manusia semakin hilang pertimbangan diri.

Dunia semakin kejam dan tak berperikemanusiaan~

So terjawab lah persoalan tao yang dulu dimana seorang lelaki mengambil kesempatan tetak perempuan pengsan selepas bergaduh dan xde sape yang ambil tindakan."


p/s: ape pendapat korang? aku memang anti giler dengan undang2 diorang ni.....cam sial jek....

Sunday, October 9, 2011

Nicki Minaj Feat. Rihanna – Fly Lyrics



I came to win, to fight, to conquer, to thrive
I came to win, to survive, to prosper, to rise
to fly
to fly
I wish today it will rain all day
maybe that will kinda make the pain go away
trying to forgive you for abandoning me
praying but I think I’m still an angel away
angel away, yeah strange in a way
maybe that is why I chase strangers away
they got their guns out aiming at me
but I become near when they aiming at me
me, me, me against them
me against enemies, me against friends
somehow they both seem to become one
A sea full of sharks and they all see blood
they start coming and I start rising
must be surprising, I’m just summising
win, thrive, soar, higher, higher, higher
more fire
I came to win, to fight, to conquer, to thrive
I came to win, to survive, to prosper, to rise
to fly
to fly
Everybody wanna try to box me in
suffocating everytime it locks me in
paint they own pictures than they crop me in
but I will remain where the top begins
cause I am not a word, I am not a line
I am not a girl that can every be defined
I am not fly, I am levitation
I represent an entire generation
I hear the criticism loud and clear
that is how I know that the time is near
so we become alive in a time of fear
and I aint got no muthaf-cking time to spare
cry my eyes out for days upon days
such a heavy burden placed upon me
but when you go hard your nay’s become yay’s
Yankee Stadium with Jay’s and Kanye’s


I came to win, to fight, to conquer, to thrive
I came to win, to survive, to prosper, to rise
to fly
to fly
Get ready for it
get ready for it
get ready for it
I came to win
get ready for it
get ready for it
I came to win
I came to win, to fight, to conquer, to thrive
I came to win, to survive, to prosper, to rise
to fly
to fly

p/s: love this song so much...

Wish u Were Here By Avril Lavigne.....





I can be tough
I can be strong
But with you, it's not like that at all

There's a girl
who gives a shit
behind this wall
You've just walked through it

And I remember all those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am, don't have to try hard
We always say, say like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[Chorus:]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

[Bridge:]
No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go)

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go let go let go let go)

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here (I wish you were)
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here. 



p/s: this song really kill me inside...=(

Friday, September 30, 2011

Sengsara Awie.......(part 3)

ASSALAMUALAIKUM....
hurmmm...lama aku x usik blog nih.....
agak2 blog nih majuk x dengan aku? huhuhuhuhu
i'm busy with my work and also family matters....
part of it, menguruskan hal2 awie....
hurmmm.....ini antara gambar sebelum dan selepas operation ketiga awie semalam.....

before operation.....masa ni, air bisa asyik keluar je....

before operation.....kena guna bantuan pernafasan...



besi yang di bubuh kat luar peha awie.....


sekarang kaki awie da macam robocop da....

darah kotor meleleh2 keluar.....

close-up

p/s: semoga dalam 2, 3 ari nih, awie leh keluar.....kesian sangat da tengok dier kat sana lama2.....rindu sangat dier pada syaakiriin......=(

Saturday, September 10, 2011

in A bLInk of EYE.....everythings change....

Assalamualaikum.....
hari ini aku nak bercerita tentang life aku, tempat kerja aku dan apa saja yang terlintas kat benak aku malam nih....

Alhamdullillah....dah setahun 6 bulan aku kerja kat cini...
title gah giler....sebagai penolong pengurus....
tapi sebenar nya, biasa je bg aku....
kerja opis yg sangat mudah tapi banyak cabaran....
cabaran yang datang daripada banyak sumber....
kadang2 dengan komuniti setempat.....
kadang2 dengan company....
kadang2 dengan pihak berwajib iaitu pihak S dan T....
hurmmm...tapi walau camne pun, aku bersyukur....
kerja di kampung sendiri.....
mula2 aku pk agak susah jugak nak adaptasikan diri dengan kerja ni...
nasib baik pengalaman kerja lama aku banyak memberi bantuan....
pengalaman yang aku ada....daripada masa belajar, sampai lah kepada kerja lama aku...
aku curah kan kat cini....apa yang mampu aku lakukan, aku buat....
apa yang tidak, aku tangguhkan dlu....
nasib aku baik, dapat kawan sekerja a.k.a pengurus yang sekepala dengan aku....

SHIMA NASKHIRAH nama nyer...
aku hormat dier sebagai seorang kakak bagi aku...sbb aku xder kakak...huhuhuhu
dulu mula-mula agak kekok jugak.....
sebab aku jarang bercakap dengan kak Shima masa skola rendah or menengah dulu....
pergi sekolah memang naik satu bas....
tunggu bus pun di station bus yang sama....tapi x bertegur sangat....hehehe
sebab aku sangat2 pendiam orang nyer masa skola dlu....
bila dah kerja sama2 nih, baru la aku tahu....
kak Shima anggap aku nih budak "SKEMA" , meaning bagi dier dak nerd and pandai.....
hahahaha....lawak aku rasa bila dapat tahu....
aku dulu memang kalau dengan orang aku tak biasa, aku xkan tegur sangat....
setakat "hai hai , bye bye..." ader la....
ader jugak yang label aku sombong.....sebenar nya tak...
cuma aku tak reti nak bergaul dengan orang sangat....
nak berkawan rapat dengan orang lain pun, serik...
sebab penah di kenakan kaw2 dengan ex BFF masa skola dlu....
so, jadilah aku budak perempuan yang susah nak berkawan dengan orang lain....

aku mula berubah bila aku melanjutkan pelajaran di sebuah kolej swasta di Kuantan....
masa tuh aku mula kenal ragam sebenar dunia luar......
aku belajar sesuaikan diri....
alhamdullillah....
kawan2 yang aku perolehi kat sana pun tidak mengecewakan.....except 1....(aku malas nk cite bab dier nih..)
BFF aku semasa kolej hingga kini, iaitu TANYA dan AZLIN EMIZA, memang tak kan aku lupa kan sampai bila2 pun.....
dari aku mula belajar tahun 2005 sampai la ke tahun 2008.....banyak perubahan aku....
ada yang baik....ada yang tidak...
macam2 kenangan manis dan pahit aku lalui...
kalau aku nak karang kan kat cini, sampai bertemu 10 kali aidilfitri pun tak kan habis nyer...
satu ayat aku boleh gambarkan....
"3 tahun di Kuantan, merupakan satu fasa metamorfosis hidup aku..."

habis jer praktikal kat JBPM Bukit Ubi, Kuantan, aku duk umah kejap je...dalam sebulan camtuh...
pastu aku terus cari kerja...
rezeki aku sudah di takdirkan di FRASER'S HILL, PAHANG....
aku mula bekerja sebagai PENYAMBUT TETAMU di bahagian Front Office...
sememang nyer, setakat ini....itulah pekerjaan yang paling aku gemari....
bertemu dengan orang dari seluruh malaysia......
walau pun gaji ciput....
walau pun kurang best service charge nyer, but aku happy....
sbb keje tuh mengubah diri aku sepenuh nya....
aku lebih yakin dengan diri sendri....
lebih lantang bersuara....
namun x lama....
kejap je keje tuh....
sebab aku di tukarkan ke bahagian akaun....
a.k.a gaji naik n pangkat naik.....
keje pun naik lebih sikit....
mungkin kelebihan aku , management nampak...
so aku sentiasa di naik kan dari segi ape pun....
x lama lepas tu, aku di tukarkan lagi ke bahagian sumber manusia.....
pun sama jugak......

a.k.a gaji naik lagi n pangkat naik lagi.....
keje pun naik lebih banyak....
macam2 pengalaman keje dan kehidupan aku dapat masa bekerja di sana.....
namun, mungkin rezeki aku memang di PJK FELDA LEMBAH KLAU....
sebab sekarang ni aku masih lagi bertapak di sini....
ALHAMDULLILLAH.....
cukup la bebelan aku ni.....tangan da mula sakit balik....
lain kali aku sambung lagik ......
wasalam....

p/s: actually entry nih aku karang malam awie eksiden.....tapi x sempat nak publish.....sbb kelam kabut.....hari ni baru aku berkesempatan untuk publish kan....=P lagi sorang aku lupa nak selitkan...huhuhuhu...jahat betul aku.....NORAZALINA BINTI CHE LAH....my all time BFF......love u dear....thanks for being a very good friend of mine....

Monday, September 5, 2011

SkysCrapper by Demi Lovato


Skies are crying, I am watching
Catching tear drops in my hands
Only silence, as it's ending
Like we never had a chance

Do you have to make me feel like
There's nothing left of me?

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper
Like a skyscraper

As the smoke clears, I awaken
and untangle you from me
Would it make you, feel better
to watch me while I bleed?

All my windows still are broken
But I'm standing on my feet

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper
Like a skyscraper

Go run, run, run
I'm gonna stay right here, watch you disappear
Yea--ohh
Go run, run, run
Yeah, it's a long way down
But I am closer to the clouds up here

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Ohh Ohhhh!
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper
Like a skyscraper

(Like a skyscraper)

Like a skyscraper
Like a skyscraper 

Friday, September 2, 2011

"orang rindu kat mak" .... kata AWIE.....


Assalamualaikum....

01hb september 2011- jam 9.00 malam....
aku on kan lappy aku...niat di ati nak online sebelum tidur....
Stretcher yang aku pasang kan sebelah katil awie, adalah tempat tidur ku sampai ari ahad nanti....

“akak.....nak tengok gambar syaakiriin....” kata awie....

Aku pun, bukak la gambar aidilfitri 2011 yang sempat aku rakamkan pada hari raya pertama sebelum datang bertapa di hospital ini....
Aku wat slideshow je semua gambar itu....

Tiba-tiba.....
Aku dengar.....
Sob....sob....sob.....
Awie menangis....

“laa.....nape nangis nyer?”

“orang xder bergambar raya kali nih.....”

“xpe...raya tahun depan kan ade....” ujarku sambil menenangkan awie...

“ntah sempat ntah tidak raya tahun depan....”

“ ishhh......jangan nak ngarut.....luka hang di kaki....jauh dari perut.....insyaAllah.....banyak2 berdoa.....”

“orang rindu kat mak, kak.....”

“hurmmm......”

Aku pun mesej mak aku....suh online.....YM.....webcam je....senang kisah....
Berebut2 adik2 aku kat sana untuk bercakap dengan abang diorang....
Bila dah webcam, bukan setakat mak.....syaakiriin pun masuk sekali....
Moga terubat rindu awie pada rumah dan keluarga....
Itu je yang mampu akak buat untuk awie wat masa nih....
Nak bawak awie balik, x boleh.....selagi belum sembuh sepenuh nya....
Kata doktor, minggu depan kaki dan tangan awie akan dibedah sekali lagi...
Semoga segalanya dipermudahkan oleh-NYA.......
Amin......

webcam yang menghilangkan kerinduan awie kat umah n keluarga....


p/s: aku pun sebak jugak tengok awie nangis tadi....sbb aku tau ape rasa nyer beraya tanpa keluarga di sisi.....penah melalui nya dlu.....


Thursday, September 1, 2011

After a few days.......

selepas operation....luka di jahit.....kata nya nanti bila nak masuk kan besi baru bukak semula.....

close-up...

telah kering luka nye, tapi....kata adik, sakit nya tulang bagai di ketuk2....

adik kata nyilu.......aku yang tengok pun da rasa nyilu nyer.....apetah lagi dier....

tumit yang menanah.....


p/s: post nih aku buat masa duk kebosanan.......duk sebelah awie.......

Monday, August 29, 2011

Sengsara Awie.......(part 2)

sebelum dressing......nanah yang da x sabar2 nak kuar.....

semasa luka di peha ini di cuci, air nanah keluar mencurah/memancut cam air terjun....

gerun tengok isi peha....

part nih yang susah nak sembuh nih...da la tulang patah kat dalam.....hurmmm....

p/s: post nih aku buat masa sedang tunggu awie di luar dewan bedah.....dah 4 jam awie kat dalam...masih belum keluar....luka peha yang sangat serius mengambil masa lama untuk di cuci.....

Saturday, August 27, 2011

Sengsara Awie.......(part 1)

terlantar sakit ....

sempat jugak posing uhh....

kaki yang di simen kan pada permulaan...

right after operation..

besi itu sangat menyakitkan!

tidur setelah kepenatan....

ntah bila la besi nih nak di cabutkan...

sakit2 pun sempat main handphone lagik...

close-up...

close-up....

gambar curik2 aku tangkap.....lengan kanan patah jugak rupanya....bukan terseliuh....

peha kanan....luka yang paling teruk....doktor xleh nak buat apa2 lagi...tunggu bengkak betul2 surut...


p/s: aku x kuat sebenarnya bila tengok darah.....tapi aku kuat kan jugak diri.....hurmmm......

Friday, August 26, 2011

Kalau lah Malang Itu Berbau.....Hurmm.....(part 2)

Assalamualaikum....
malam ini aku standby untuk jaga adik.....
melihatkan dier terbaring...
dengan asyik mengaduh sakit.....
hati aku jadi pilu....
aku akan plot kan kisah kejadian kemalangan yang adik alami malam itu....
bagaimana.......

MALAM....
adik aku dalam perjalanan pulang selepas menghantar awek nya di raub...
menyusur gelap malam dengan menunggang EX5 dream kepunyaan nya...
kata adik ku, x laju....
malam gelap....
sesampai berhampiran dengan kampungku....
adik ku mengekori sebuah kereta...

MEMOTONG......
mungkin adik aku tak menyangka akan terjadi kemalangan....
lalu tidak ambil kisah langsung mengenai kereta tersebut.....
kereta itu perlahan....
adik aku cuba untuk memotong....
seakan bermain2 dengan adik aku....
apabila adik aku laju, kereta itu akan laju juga...
apabila adik aku perlahan, kereta itu juga perlahan....

MALANG TIDAK BERBAU....
memang betul kata2 lama di atas.....
sesungguh nya malang tidak berbau....
terdapat kereta daripada bahagian hadapan....
kereta di bahagian depan itu pula....
lampu nya tiada sebelah....
menyebabkan adik aku ingatkan lampu itu cuma milik motorsikal....
malangnya, bukan....
adik aku berlanggar dengan tragik nya....
terlanggar bumper kereta iswara lama....
lalu terlambung ke atas bumbung kereta sebelum bergolek di bahu jalan...
memasuki longkang....

PATAH....
akibat dari itu......
tulang peha patah dan terkeluar.....
tulang betis patah.....
tulang tumit juga patah....
lengan kanan terseliuh.....
dan alhamdullillah....
adik aku memakai helmet semasa kejadian.....
sangat2 aku bersyukur....
jika tidak......................................................................

BERAYA DI HOSPITAL.....
memang da tertulis family aku akan beraya di hospital tahun ni....
hurmmmm....
andai ini takdir MU....
aku redha ya ALLAH......
terima kasih.......

p/s: post ini aku buat lepas alihkan kaki adik aku.......pemberat yang digantung tuh, berat giler......menarik besi skru yang di skru kan pada tulang adik aku.......hurmmm......aku pulak terasa sakitnya.....

SALAM AIDILFITRI BUAT SEMUA......


My BaByLattE di Mandi kan......

dalam barisan menunggu giliran.....

usha persona kat umah......

rajin betul bangla2 nih buat keje....

my babylatte dipenuhi buih2 putih.....

view yang cantik....

menanti nak di washy2....

colourful betul menda alah tuh....

benda tuh da start berpusing....

best je perasaan time nih....kuikuikui

agak2 nyer kan, benda warna warni tuh dibuat daripada apa ek?

vacuum time! 

wahhh...sudah kilat.....i LIKE.....

Copyright© All Rights Reserved mmisznia.blogspot.com